Slaapscholing

Slaapscholing paramedici

De unieke cursus geeft fysiotherapeuten inzicht in de relatie tussen slaap en diverse gezondheidsklachten en fysieke klachten. Een onderwerp welke wel wordt aangesneden door de behandelend therapeut of patiënt, maar tot op heden vrijwel nooit verder wordt uitgediept. Een onontgonnen gebied binnen de fysiotherapie waarin SlaapFysio zich heeft gespecialiseerd.

Lees meer

Workshop & lezingen

SlaapFysio geeft workshops en lezingen om te inspireren en inzicht te geven in het belang van een goede nachtrust t.a.v. gezondheid, productiviteit, sportprestaties, vitaliteit en leiderschap. Slaap is het belangrijkste herstelmechanisme van de dag. De praktijk wijst uit dat er nog onduidelijkheid bestaat over welke factoren een positief of juist negatief effect hebben op slaap. Wilt u ook een lezing aanvragen neem dan contact met ons op.

Lees meer

Slaapscholing Topsport

Binnen de topsport wordt alles gemeten om prestaties te bevorderen. De invloed van slaap speelt een cruciale rol in herstel en performance van een topsporter. SlaapFysio geeft diverse organisaties en topsporters advies in het behalen van een optimale nachtrust.

Lees meer

Het Slaapexperiment

SlaapFysio biedt het slaapexperiment als dienst aan bij bedrijven die hun medewerkers een verdieping willen geven in welke impact slaap heeft op de gezondheid, vitaliteit en prestaties van medewerkers en hoe je de kwaliteit van slaap kunt verbeteren. Het slaapexperiment wordt ondersteund door diverse professionals op het gebied van slapen. Het leidt tot praktische inzichten om de kwaliteit van slaap te verbeteren.

Lees meer

Slaapscholing

SlaapFysio biedt scholing aan dat bedoeld is voor iedereen die inzicht willen krijgen in hun persoonlijke slaapomstandigheden. SlaapFysio geeft praktische tips en biedt producten aan om de kwaliteit van slaap te verbeteren. SlaapFysio heeft als doel het verhelpen, verminderen of voorkomen van fysieke klachten en verbetering in herstel en de kwaliteit van leven overdag.

SlaapFysio biedt diensten aan consumenten, topsporters en bedrijven om de slaap te optimaliseren ten behoeve van de prestaties overdag. Slaap speelt een evidente rol in de prestaties die sporters en werknemers overdag moeten leveren. Wat maakt slapen zo belangrijk? Slaap is in te delen in 3 fasen: de lichte slaap, diepe slaap en REM slaap, ook wel droomslaap genoemd. Tijdens de diepe slaap wordt een groeihormoon afgegeven dat zorgt voor fysiek herstel van spier- en botweefsel. Daarnaast is diepe slaap belangrijk voor de opbouw van jouw afweersysteem tegen ziekten. De REM slaap is van belang voor het verwerken van emoties.

Studies hebben aangetoond dat slecht slapen een negatieve invloed heeft op fysieke klachten, gezondheidsproblemen en cognitieve capaciteiten als concentratie, stemming en informatieverwerking.

Voor meer informatie over de invulling van slaapscholing kunt u contact opnemen met SlaapFysio.

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen

KOM LANGS

Laat het even weten als je langs komt! De koffie staat klaar!

De Wel 6A, Hoevelaken

BEL ONS

We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 17.00 uur

085 029 0108

MAIL ONS

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook!

info@slaapfysio.nl