Het Slaapexperiment

Het Slaapexperiment

SlaapFysio biedt het slaapexperiment als dienst aan bij bedrijven die hun medewerkers een verdieping willen geven in welke impact slaap heeft op de gezondheid, vitaliteit en prestaties van medewerkers en hoe je de kwaliteit van slaap kunt verbeteren. Het slaapexperiment wordt ondersteund door diverse professionals op het gebied van slapen. Het leidt tot praktische inzichten om de kwaliteit van slaap te verbeteren.

Slaap speelt een evidente rol in de prestaties en gezondheid van de medewerkers binnen een organisatie.  Wat maakt slapen zo belangrijk? Slaap is in te delen in 3 fasen: de lichte slaap, diepe slaap en REM slaap, ook wel droomslaap genoemd. Tijdens de diepe slaap wordt een groeihormoon afgegeven dat zorgt voor fysiek herstel van spier- en botweefsel. Daarnaast is diepe slaap belangrijk voor de opbouw van jouw afweersysteem tegen ziekten. De REM slaap is van belang voor het verwerken van emoties.

Studies hebben aangetoond dat slecht slapen een negatieve invloed heeft op fysieke klachten, gezondheidsproblemen en cognitieve capaciteiten als concentratie, stemming en informatieverwerking.

Voor meer informatie over hoe het Slaapexperiment in zijn werk gaat en wat u als organisatie ervan kan verwachten neem dan contact op met SlaapFysio.

AAE – Expeditie Fit

Het Slaapexperiment is onderdeel geweest in de reis “expeditie fit” voor de medewerkers van AAE! Na het doorlopen van het slaapexperiment hebben de medewerkers de volgende bevindingen:

  • De kwaliteit van slaap is verbeterd
  • Minder gevoel van vermoeidheid overdag
  • Minder moeite met inslapen en doorslapen
  • Prestaties verbeterden
  • De slaap is voldoende geweest

Organisaties die u voor gingen

AAE logo
Schermafbeelding 2020-04-10 om 15.14.08
sc-heerenveen-2

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen

KOM LANGS

Laat het even weten als je langs komt! De koffie staat klaar!

De Wel 6A, Hoevelaken

BEL ONS

We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 17.00 uur

085 029 0108

MAIL ONS

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook!

info@slaapfysio.nl