Slaapkennis

header-rugklachten

Fysieke klachten

Heeft u last van fysieke klachten en wilt u weten of jouw slaap van invloed is op deze klachten? Bij SlaapFysio doen we onderzoek naar het slaapgedrag in relatie tot gezondheidsklachten. Op deze pagina kun je hierover meer lezen.

Lees meer
Contact in bed

Blog

SlaapFysio zet kennis over slaap en slaapomstandigheden om in praktische inzichten. Het blog van SlaapFysio biedt relevante en recente informatie om uw eigen slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer
Pain in all joints-conceptual artwork-3d Illustration

Onderzoek

SlaapFysio werkt samen met universiteiten en hoge scholen om de relatie tussen slaapgedrag en gezondheidsklachten in kaart te brengen. Daarnaast publiceert SlaapFysio met regelmaat recent wetenschappelijke inzichten omtrent de impact van slaap op gezondheid, vitaliteit en productiviteit.

Lees meer
Slaapadvies
Persoonlijk slaapadvies

Slaap heeft een grote invloed op gezondheid, productiviteit en vitaliteit van mensen. SlaapFysio geeft advies aan consumenten, werknemers en topsporters om hun eigen slaap te optimaliseren op fysiek en mentaal gebied. Bekijk hier welk slaapadvies het beste bij u past.

Missie en visie

Waarom

Slaap speelt een essentiële rol in uw kwaliteit van leven en het fysiek en mentaal herstel. SlaapFysio heeft als missie dat iedereen het verdient om goed te slapen. Iedereen die goed slaapt presteert beter en voelt zich vitaler.

Hoe

SlaapFysio maakt slapen inzichtelijk door de unieke SlaapID-meting. Een innovatieve sensor die uw slaapgedrag op een eenvoudige manier in kaart brengt. Deze data wordt gebruikt om uw slaap/slaapomstandigheden te optimaliseren.

Wat

SlaapFysio biedt diensten aan om inzicht te krijgen in het slaapgedrag van cliënten, werknemers en topsporters. Samen bepalen wij de weg naar een optimale slaapsituatie om alles uit de dag te kunnen halen.

Wat SlaapFysio doet

In Nederland heeft 24% van de mensen last van een slaapprobleem (CBS). Deze slaapproblemen kunnen worden onderverdeeld in slaapstoornissen, mentale en fysieke klachten. Slaap is één van de 3 belangrijkste voorwaarden, naast voeding en beweging, voor gezondheid en herstel. Onderzoek wijst uit dat slaap verband houdt met diverse gezondheidsklachten.

SlaapFysio is ontstaan om inzicht te krijgen in het fysieke slaapgedrag van cliënten en de mogelijke relatie te herkennen tussen diverse rug, nek en schouderklachten. Als fysiotherapeuten houden wij ons dagelijks bezig met het houdings- en bewegingsapparaat van onze cliënten, echter blijft de nacht meestal onderbelicht. SlaapFysio werkt met +/- 80 paramedische praktijken in heel Nederland. Praktijken die aangesloten zijn bij SlaapFysio hebben de mogelijkheid om de cliënt inzicht te geven in hun eigen slaapgedrag.

SlaapFysio organiseert geaccrediteerde cursussen voor paramedische beroepsgroepen. Hierin staat de relatie tussen slaap en gezondheidsklachten centraal. SlaapFysio maakt gebruik van de SlaapID-meting om inzicht te krijgen in het slaapgedrag van cliënten. Met duizenden metingen maakt SlaapFysio het mogelijk om vanuit deze database uitspraken te doen over het slaapgedrag van Nederlanders. Daarnaast werkt SlaapFysio samen met diverse partijen om onderzoek te doen naar het slaapgedrag en specifieke fysieke klachten.

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen

KOM LANGS

Laat het even weten als je langs komt! De koffie staat klaar!

De Wel 4A, Hoevelaken

BEL ONS

We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 17.00 uur

085 029 0108

MAIL ONS

Maar je kunt natuurlijk ook altijd een mailtje sturen aan ons!

info@slaapfysio.nl