Reuma

Reuma

Voor mensen met reuma is het belangrijk dat omstandigheden zoals luchtvochtigheid en temperatuur ideaal zijn om klachten zo min mogelijk tot uiting te laten komen. Ook ‘s nachts. Het is voor hen dan ook belangrijk om te slapen op en onder natuurlijke, ventilerende producten.

Persoonlijk slaapadvies

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem zich keert tegen het eigen lichaam. Er ontstaan ontstekingen die een wisselend beloop kennen in pijnbeleving. Dit kan zelfs op één dag al heel verschillend zijn. Zo kan iemand ‘s ochtends meer pijnklachten ervaren dan ‘s middags. Het slaapklimaat ‘s nachts kan een belangrijke rol spelen in de activiteit van de klachten.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die zich inwerkt op het houdings- en bewegingsapparaat. De ontstane drukpunten leiden tot pijn in de spier en bindweefselzones. In de volksmond wordt fibromyalgie ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd. De ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De klachten kunnen zich ‘s nachts uitten bij een verkeerd slaapsysteem in combinatie met de slaaphouding en beweging. Ondersteuning is bij deze klacht van essentiële aard om piekbelastingen te voorkomen op deze pijnlijke drukpunten.

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen