apr 19

SlaapFysio Slaappartner van Team SD Worx

Onlangs is een nieuwe samenwerking bevestigd voor vier jaar met Beddenspecialist.nl en wielerploeg SD Worx waar Anna van der Breggen, olympisch en tweevoudig wereldkampioene (2018 en 2020), sinds vorig seizoen een gloednieuwe functie heeft als ploegleidster en zitting neemt in de ploegleiderswagen. De prestaties van Team SD Worx in het voorjaar, winst in diverse voorjaarsklassiers, laten zien op welk niveau de ploeg nu al zit. Dat belooft wat voor de rest van het wielerseizoen!

Topsport bedrijven en comfortabel slapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het fysieke herstel na een prestatie zit vooral in het eerste deel van de nacht. Dat een juist matras en kussen hierbij een grote rol spelen in de slaapkwaliteit is evident.

Hidde Hulshof, SlaapFysiotherapeut

Beddenspecialist.nl is officieel slaappartner van Team SD Worx geworden en heeft in overleg met SlaapFysio zes topmatrassen en kussens aan het professionele vrouwenteam geleverd. De topmatrassen zijn voorzien van een dikke toplaag die gezoneerd is voor betere ondersteuning van het lichaam. De kussens, instelbare Beddelicious Adjuzztable kussens, zijn opgebouwd uit drie lagen en kunnen in hoogte worden aangepast van 7 tot maar liefst 14 cm, zo kan iedere teamlid de voor haar geschikte situatie creëren. Deze hoogwaardige slaapproducten worden vervoerd in een speciale truck die meereist tijdens de meerdaagse trainingen en races van het team en vervolgens worden uitgerold in hun hotelkamers.

Elena Cecchini, Roxane Fournier, Chantal Blaak en Demi Vollering in shirt Team SD Worx 2022. Foto: Raymond Kerckhoffs

Gunnen aan team

In 2021 zette Anna van der Breggen een punt achter haar imposante carrière. “In mijn periode als wielrenster heb ik persoonlijk ervaren wat het écht betekent om goed en comfortabel te slapen op mijn volledig ingestelde Beddelicious Blocks matras met eigen kussen. Nu in mijn rol als ploegleidster gun ik mijn ploeggenoten deze ervaring als geen ander. Ik weet dat de slaapproducten en de aanpak van Beddenspecialist geweldig zijn. Daarom ben ik zeer blij met deze langdurige samenwerking”, zegt Van der Breggen enthousiast. Maarten Stoffels, directeur Beddenspecialist.nl vult aan:  “Wij vinden het heel goed dat de impact van een niet goede slaapsituatie door team SD Worx wordt erkend én herkend. Wij dragen graag ons steentje bij om de slaapsituatie bij het SD Worx team te optimaliseren en daarmee een omgeving te creëren om de sportieve prestaties te kunnen verhogen.”

Volgende stap

Een volgende stap van de slaappartner is om het slaapgedrag van de toprensters ook in de privé-sfeer in kaart te brengen. Dit betekent professionele, zorgvuldige metingen afnemen met de SlaapID-slaapmeting door SlaapFysio Hidde Hulshof van Beddenspecialist.nl. “Het levert een schat aan informatie op en geeft inzicht om zowel op fysiek als cognitief gebied verbeteringen aan te brengen. Kortom, de rensters mogen straks ook rekenen op individuele begeleiding – indien nodig – als het gaat om beter slapen.”   

Benieuwd wat SlaapFysio voor jouw (sport)organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met SlaapFysio!