Slaapcoaching

Slaapcoaching

SlaapFysio biedt slaapcoaching aan dat bedoeld is voor cliënten die inzicht willen krijgen in hun persoonlijke slaapomstandigheden. SlaapFysio geeft praktische tips en biedt producten aan om de kwaliteit van slaap te verbeteren. SlaapFysio heeft als doel het verhelpen, verminderen of voorkomen van fysieke klachten en verbetering in herstel en de kwaliteit van leven overdag.

SlaapFysio biedt diensten aan consumenten, topsporters en bedrijven om de slaap te optimaliseren ten behoeve van de prestaties overdag. Slaap speelt een evidente rol in de prestaties die sporters en werknemers overdag moeten leveren. Wat maakt slapen zo belangrijk? Slaap is in te delen in 3 fasen: de lichte slaap, diepe slaap en REM slaap, ook wel droomslaap genoemd. Tijdens de diepe slaap wordt een groeihormoon afgegeven dat zorgt voor fysiek herstel van spier- en botweefsel. Daarnaast is diepe slaap belangrijk voor de opbouw van jouw afweersysteem tegen ziekten. De REM slaap is van belang voor het verwerken van emoties.

Studies hebben aangetoond dat slecht slapen een negatieve invloed heeft op fysieke klachten, gezondheidsproblemen en cognitieve capaciteiten als concentratie, stemming en informatieverwerking.

Voor meer informatie over de invulling van slaapcoaching kunt u contact opnemen met SlaapFysio.

Topsport

Binnen de topsport wordt alles gemeten om prestaties te bevorderen. De invloed van slaap speelt een cruciale rol in herstel en performance van een topsporter. SlaapFysio geeft diverse organisaties en topsporters advies in het behalen van een optimale nachtrust.

Lees meer

Bedrijven

1 op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Terwijl de nacht het belangrijkste herstelmoment van de dag is, zowel fysiek als mentaal. De kwaliteit van slaap verslechtert als iemand problemen heeft bij niet goed inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Vermoeidheid, niet fit opstaan en concentratie verlies zijn veel gehoorde signalen. Daarnaast spelen fysieke problemen als rug-, nek- en schouderklachten een essentiële rol in de ervaren slaapkwaliteit. Een stijve rug en nek, slapende armen en pijnlijke schouders zijn veel voorkomende fysieke klachten. SlaapFysio werkt voor onder andere het Ministerie van Defensie om slaap een prominentere positie te geven binnen de begeleiding van medewerkers om optimaal te kunnen presteren.

Lees meer

Consumenten

Uw slaapidentiteit zegt veel meer over u dan u denkt. Veel klachten kennen hun oorsprong of worden versterkt door het slaapgedrag en de slaapsituatie. Voor reguliere fysiotherapeuten is het vrijwel onmogelijk om dit mee te nemen in behandelingen. Zij hebben hier namelijk geen inzicht in. De bij SlaapFysio aangesloten fysiotherapie praktijken echter wel. Zij brengen het slaapgedrag en de slaapsituatie eenvoudig in kaart en geven advies over de mogelijke relatie tussen klachten en de slaapsituatie.

Lees meer
sc-heerenveen-2
vitamasters-logo-facebook_social_media
sc-heerenveen-2

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen

KOM LANGS

Laat het even weten als je langs komt! De koffie staat klaar!

De Wel 6A, Hoevelaken

BEL ONS

We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 17.00 uur

085 029 0108

MAIL ONS

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook!

info@slaapfysio.nl