cropped-Ontwerp-zonder-titel-55.png

Slaapfysio

Slaapadvies

SlaapFysio heeft in de loop der jaren een expertise opgebouwd in het adviseren van consumenten, bedrijven (werknemers) & topsporters over de juiste slaapomstandigheden. Twijfelt u ook aan uw eigen slaapsituatie en wilt u hier meer over te weten komen? Bekijk dan op deze pagina welke mogelijkheden van advies het beste bij jou past.

Slaapadvies

Slaapintake

Twijfelt u over uw huidige slaapsituatie of ervaart u klachten tijdens of na het slapen. Vraag dan nu geheel vrijblijvend een intakegesprek aan met de Slaapfysio Hidde Hulshof.

Maak afspraak

Slaapselfie

Veel mensen twijfelen over de slaapsituatie, de lighouding of ondersteuning van het matras. De SlaapSelfie geeft inzicht in de ergonomische lighouding van de persoon op het huidige bed.

Maak Slaapselfie
Slaapselfie
SC Heerenveen

Slaapmeting

De slaapmeting van SlaapFysio geeft inzicht in het slaapgedrag van cliënten. Fysieke klachten kennen hun oorsprong of worden versterkt door het slaapgedrag en de slaapsituatie. SlaapFysio brengt op eenvoudige wijze het slaapgedrag en de slaapsituatie in kaart en geeft advies over de mogelijke relatie tussen klachten en de slaapsituatie.

Lees meer

Fysieke klachten

Heeft u last van fysieke klachten en wilt u weten of jouw slaap van invloed is op deze klachten? Bij SlaapFysio doen we onderzoek naar het slaapgedrag in relatie tot gezondheidsklachten.  Een oorzaak van fysieke klachten kan zijn dat u verkeerd beweegt of een verkeerde slaaphouding aanneemt, zonder dat u zich hiervan bewust bent. Veelal wordt gedacht dat de pijnklachten vanuit de spieren komen. Echter is spierpijn meestal een resultante van bijvoorbeeld een gewrichtsblokkade, schade aan de tussenwervelschijf. Mensen gaan compenseren op een manier waarop de klachten als minst ervaren worden, dit kan spierspanning als resultaat geven.

Lees meer

Topsport

Binnen de topsport wordt alles gemeten om prestaties te bevorderen. De invloed van slaap speelt een cruciale rol in herstel en performance van een topsporter. SlaapFysio geeft diverse organisaties en topsporters advies in het behalen van een optimale nachtrust.

Lees meer
Topsport rennen
Scholing bedrijven

Bedrijven

1 op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Terwijl de nacht het belangrijkste herstelmoment van de dag is, zowel fysiek als mentaal. De kwaliteit van slaap verslechtert als iemand problemen heeft bij niet goed inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Vermoeidheid, niet fit opstaan en concentratie verlies zijn veel gehoorde signalen. Daarnaast spelen fysieke problemen als rug-, nek- en schouderklachten een essentiële rol in de ervaren slaapkwaliteit. Een stijve rug en nek, slapende armen en pijnlijke schouders zijn veel voorkomende fysieke klachten. Slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof werkt voor onder andere het Ministerie van Defensie om slaap een prominentere positie te geven binnen de begeleiding van medewerkers om optimaal te kunnen presteren.

Lees meer

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen