Over SlaapFysio

Wat SlaapFysio doet

In Nederland heeft 24% van de mensen last van een slaapprobleem (CBS). Deze slaapproblemen kunnen worden onderverdeeld in slaapstoornissen, mentale en fysieke klachten. Slaap is één van de 3 belangrijkste voorwaarden, naast voeding en beweging, voor gezondheid en herstel. Onderzoek wijst uit dat slaap verband houdt met diverse gezondheidsklachten.

SlaapFysio is ontstaan om inzicht te krijgen in het fysieke slaapgedrag van cliënten en de mogelijke relatie te herkennen tussen diverse rug, nek en schouderklachten. Als fysiotherapeuten houden wij ons dagelijks bezig met het houdings- en bewegingsapparaat van onze cliënten, echter blijft de nacht meestal onderbelicht. SlaapFysio werkt met +/- 80 paramedische praktijken in heel Nederland. Praktijken die aangesloten zijn bij SlaapFysio hebben de mogelijkheid om de cliënt inzicht te geven in hun eigen slaapgedrag.

SlaapFysio organiseert geaccrediteerde cursussen voor paramedische beroepsgroepen. Hierin staat de relatie tussen slaap en gezondheidsklachten centraal. SlaapFysio maakt gebruik van de SlaapID-meting om inzicht te krijgen in het slaapgedrag van cliënten. Met duizenden metingen maakt SlaapFysio het mogelijk om vanuit deze database uitspraken te doen over het slaapgedrag van Nederlanders. Daarnaast werkt SlaapFysio samen met diverse partijen om onderzoek te doen naar het slaapgedrag en specifieke fysieke klachten.

Video animatie

Om cliënten inzicht te geven in de relatie tussen slaaphouding en fysieke klachten maakt SlaapFysio gebruik van video-animaties. Hiernaast een voorbeeld van een animatie.

Contact

Wil je met ons in contact komen? Dat kan!

Contact opnemen

KOM LANGS

Laat het even weten als je langs komt! De koffie staat klaar!

De Wel 4A, Hoevelaken

BEL ONS

We zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag 08.00 – 17.00 uur

085 029 0108

MAIL ONS

Een mailtje sturen kan natuurlijk ook!

info@slaapfysio.nl